Mιλούν Γαλλικά, ως επίσημη γλώσσα, πάνω από 170 εκατομμύρια άνθρωποι. 45 κράτη έχουν τα Γαλλικά ως επίσημη γλώσσα . Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δυο είναι οι γλώσσες εργασίας : Αγγλικά – Γαλλικά.

Είναι η μόνη γλώσσα, μαζί με τα αγγλικά, που διδάσκεται σ’ όλες τις ηπείρους

Τα κέντρα εργασιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται σε Γαλλόφωνες περιοχές:Βρυξέλλες, Στρασβούργο, Λουξεμβούργο.

Ανταγωνιστικότητα στην παγκόσμια Αγορά Εργασίας.

Στη Γαλλόφωνη Ελβετία (Γενεύη, Λοζάννη) βρίσκεται το παγκόσμιο νομισματικό, διπλωματικό, ολυμπιακό και τουριστικό κέντρο. Τα παραπάνω σημαίνουν πρόσβαση εργασίας σε τομείς Πολιτικής και Οικονομίας, Νομικής και Διπλωματίας, Εμπορίου και Διαμετακόμισης, Τεχνολογίας και Κατασκευών, Επικοινωνιών και υπηρεσιών

Τα Γαλλικά είναι πρώτη επίσημη Γλώσσα του Ολυμπισμού.

Τα Γαλλικά είναι η δεύτερη επίσημη γλώσσα οποιουδήποτε Διεθνούς Οργανισμού (ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Γιατροί Χωρίς Σύνορα κ.τ.λ.) και έτσι χιλιάδες στελέχη, υπάλληλοι και στρατιωτικοί σε διάφορα μέρη του κόσμου μαθαίνουν τη Γαλλική Γλώσσα. Σπουδές και μετεκπαίδευση στα καλύτερα Πανεπιστήμια (Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Καναδά)

Η Γαλλία είναι ο 2ος βιομηχανικός εταίρος της Ελλάδας. Είναι επίσης η 4η οικονομική παγκόσμια δύναμη. Η Γαλλία είναι σημαντικός εμπορικός και οικονομικός κόμβος: τα 2/3 του ευρωπαϊκού εμπορίου διακινείται μέσω της Γαλλίας. Είναι μια από τις 7 μεγάλες Γλώσσες των οποίων η διάδοση είναι παγκόσμια με επιδράσεις στις τέχνες, στις επιστήμες, στην τεχνολογία και στα γράμματα.

Η Γαλλική γλώσσα είναι εγγύηση διασφάλισης της διαφορετικότητας των πολιτισμών ενάντια στην απειλητική ομογενοποιήση.

Γνωρίζοντας Γαλλικά, μαθαίνει κανείς πιο εύκολα άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες (Ιταλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, κ.τ.λ.)

Στον Τουριστικό τομέα τα Γαλλικά είναι απαραίτητα αφού είναι μια Γλώσσα που ομιλείται από τις Αντίλλες μέχρι την Γαλλία, από την Αφρική έως την Ελβετία, από το Μονακό μέχρι τη Ταϊτή, από τις Σεϊχέλες μέχρι τον Καναδά και από το Βιετνάμ έως το Βέλγιο.

Η Ελλάδα ανήκει στην Παγκόσμια Οργάνωση της Γαλλοφωνίας (OIF) έπειτα από αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει χρησιμοποιήσει στοιχεία από την ιστοσελίδα του APF Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

Τα παρακάτω στοιχεία βασίζονται σε επίσημα δεδομένα από Διεθνείς Οργανισμούς καθώς και σε αποτελέσματα πανεπιστημιακών ερευνών.