Με έμπνευση,

δημιουργία, εξέλιξη και κυρίως αγάπη για όλους εσάς.

Γιούλη Λάμπρου – Σκλιά

Μετά από 28 χρόνια,

χρόνια εκπαιδευτικής εμπειρίας και ενασχόλησης με παιδιά από 4 ετών και άνω, διαφόρων Εθνικοτήτων, νιώθω ευγνώμων για αυτή μου την επιλογή. Το πιο δύσκολο και πολυδιάστατο λειτούργημα. Το επάγγελμα με τα «χίλια» πρόσωπα.

Αυτό του δασκάλου, του Ερευνητή, του ψυχολόγου, του εμψυχωτή, του διασκεδαστή, του παραμυθά, του καλλιτέχνη, του συμβούλου, του καθοδηγητή, του εμπνευστή, του μέντορα. Του ανθρώπου που πρέπει να μην εφησυχάζετε, να μη σταματά. Πάντα να δημιουργεί, μα προπάντων να αγαπά τη μάθηση και τον άνθρωπο.

Θυμάμαι παιδί ακόμα, στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού χανόμουν μέσα στα αγαπημένα μου βιβλία. Διαβάζοντας δεχόμουν ποικίλα μηνύματα και μπορούσα να ζήσω τις εμπειρίες άλλων ανθρώπων.  Να ταξιδέψω στον κόσμο μαθαίνοντας διαρκώς. Συνειδητοποίησα ότι η γνώση είναι δύναμη, είναι μαγεία. Είναι μια ανθρωπότητα χωρίς σύνορα.

Από τότε, άρχισα να φαντάζομαι το σχολείο των ονείρων μου. Ένα παράδεισο για τα παιδιά. Ένα σχολείο ίσων δυνατοτήτων και ευκαιριών στη μαθησιακή διαδικασία, για όλους.

Ο ρόλος του μαθητή σε αυτό, Πρωταγωνιστικός. Δημιουργεί, επικοινωνεί, συνεργάζεται, ανακαλύπτει και διδάσκεται στάσεις ζωής.

Σε αυτό το σχολείο όλοι μαθαίνουν εύκολα, αβίαστα, αριστεύουν. Η μάθηση γίνεται παιχνίδι, δίχως τιμωρία, καταπίεση, εκφοβισμό, απόρριψη και ταμπέλες. Το σχολείο αυτό διδάσκει τα παιδιά να αγκαλιάσουν τη γνώση με αγάπη, απολαμβάνοντας βήμα- βήμα τη διαδικασία. Δίνει αξία στον άνθρωπο, μαθαίνοντας του να αγαπά. Να σέβεται τον εαυτό του και τους γύρω του . Η αλήθεια είναι πως φάνταζε παραμυθένιο. Ευτυχώς τα όνειρά μας είναι δώρο, γιατί μας δίνουν το έναυσμα για να γίνουν πραγματικότητα.

Το 1992 δημιούργησα το σχολείο των ονείρων μου…. το Sklia© Education Centre.

Τα παιδιά που κάθε χρόνο φοιτούν σε αυτό, έχουν την τύχη να απολαμβάνουν τόσο τη χαρά της μάθησης, όσο και την αίσθηση της επιτυχίας. Το πιο σημαντικό, όμως , για μένα είναι που δημιουργούμε ευτυχισμένα παιδιά, μέσα από σχέσεις αποδοχής, σεβασμού, και εμπιστοσύνης.

Σημαντικός σταθμός η γέννηση των 2 παιδιών μου.  Μέσα από το μεγάλωμά τους, έμαθα πολλά. Βίωσα τον καταλυτικό ρόλο που έχουν οι γονείς στην ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του παιδιού και τη ζωή του, ως ενήλικας. Αυτό με ώθησε να καλύψω την ανάγκη για σωστή πληροφόρηση και στήριξη των γονιών στον πιο σημαντικό ρόλο που έχουν κληθεί να αναλάβουν.

Το Sklia© Education Centre γίνεται σύμμαχος στο πλευρό τους με τη δημιουργία του Parent Academy.

Με τον τρόπο αυτό δίνουμε λύσεις και απαντήσεις στους προβληματισμούς τους , που θα βελτιώσουν την επικοινωνία με το παιδί τους. Σήμερα πια, η ολιστική προσέγγιση με την οποία εστιάζουμε στα παιδιά σας, κάνει πραγματικότητα το όνειρό μου.