Με ενσυναίσθηση

και ευθύνη, για τη σωστή διαπαιδαγώγηση.

Σάκης Σκλιάς

Είμαι ο Σάκη Σκλιάς,

κατάγομαι από τα Οινόφυτα Βοιωτίας, γεννήθηκα στη Χαλκίδα αλλά μεγάλωσα στη γενέτειρα των γονιών μου. Φοίτησα στο τοπικό Δημοτικό σχολείο ενώ γυμνάσιο και λύκειο στον Αυλώνα.

Από τα σχολικά μου χρόνια μπήκα στον χώρο της εργασίας στις καλοκαιρινές μου διακοπές σε διάφορες εταιρίες της περιοχής.

Το όφελος ήταν διπλό, κέρδιζα το χαρτζιλίκι μου και αποκτούσα εμπειρίες πολύτιμες για την μελλοντική μου ζωή, συμμετέχοντας στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Έχοντας τελειώσει με τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις στο πολεμικό ναυτικό εργάστηκα για μεγάλο χρονικό διάστημα σε εταιρεία κατασκευής στοιχείων υψηλής τεχνολογίας για τα πολεμικά αεροπλάνα. Εκεί είχα την ευκαιρία να κάνω αρκετά ταξίδια εκπαίδευσης στο εξωτερικό, δίνοντας μου την ευκαιρία να δείξω τις ικανότητες μου τόσο στην δημιουργία όσο και την οργάνωση.

Μέσα από την διαρκή μου πρόοδο, είχα την ευκαιρία να εκπαιδεύσω νέους εργαζόμενους. Αυτό με οδήγησε στην διαδικασία ανάπτυξης μεθόδων εκπαίδευσης τους, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια με στόχο τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Σημαντικός σταθμός στην ζωή μου ήταν η γέννηση των παιδιών μου. Η συμμετοχή και ο ενεργός μου ρόλος στην διαπαιδαγώγησή τους με ώθησαν να γνωρίσω σε βάθος και να εξειδικευτώ στην προσέγγιση και κατανόηση των αναγκών τους.

Παρακολουθώντας τα σεμινάρια Coaching της συζύγου μου πριν την δημιουργία του πρώτου μας φροντιστηρίου μου δόθηκε η δυνατότητα να εξωτερικεύσω ικανότητες και αρετές που με ώθησαν στην πραγματοποίηση της μετάβασης στις σπουδές στον χώρο διδασκαλίας.

Με την λήξη των σπουδών μου εντάχθηκα στο ανθρώπινο δυναμικό των Sklia© Education Centre στο πλευρό της συζύγου μου ως δάσκαλος της αγγλικής γλώσσας και υπεύθυνος για το
LAB Sklia© Education Centre.

Όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα έχω παρακολουθήσει πολλά προγράμματα και σεμινάρια σχετικά με την μεθοδολογία της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας καθώς και των σύγχρονων τεχνολογιών στον χώρο της εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι ο ρόλος μου δεν είναι μόνο αυτός του δασκάλου αλλά και του εμπνευστή και του καθοδηγητή.

Έχοντας την ενσυναίσθηση και την ευθύνη σε υψηλό βαθμό μπορώ να προσφέρω σωστή διαπαιδαγώγηση στους μαθητές μου.