Την Κυριακή 29 Απριλίου, το Sklia Education Centre® μαζί με τους Προσκόπους, απάντησαν στο πανελλήνιο κάλεσμα του εθελοντικού θεσμού “Let’s do it Greece”, για την φροντίδα του τόπου μας.

Στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας μας, με εθελοντές ως επί το πλείστο νέα παιδιά, οι μαθητές του Sklia Education Centre® ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Προσκόπους του 6ου συστήματος Χαλκίδας με στόχο να καθαρίσουν τον χώρο του αλσυλλίου του Καράμπαμπα.

Με ιδιαίτερη χαρά και όρεξη τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, καθάρισαν τον χώρο από σκουπίδια και, εκεί που καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας  με τις οικογένειες τους περνάνε όμορφες στιγμές μέσα στο πράσινο, στην σκιά του μεσαιωνικού φρουρίου που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου.

Τα μικρότερα παιδιά βίωσαν την έννοια του Εθελοντισμού, συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, κάτω από το Κόκκινο σπίτι, ένα τοπόσημο της Χαλκίδας.  Στην παραλία της Σουβάλας, ζωγράφισαν επιδαπέδια παιχνίδια, για να παίζουν όλα τα παιδιά που καθημερινά συγκεντρώνονται στον πανέμορφο αυτό χώρο.

Για τους αδέσποτους τετράποδους φίλους τους, κατασκεύασαν ποτίστρες και τις τοποθέτησαν σε σημεία στην ευρύτερη περιοχή, ώστε τους καλοκαιρινούς μήνες να μην υποφέρουν από την ζέστη με την συμβολή των φιλόζωων συμπολιτών μας.

Αυτές οι εθελοντικές ενέργειες των παιδιών, με τον συντονισμό και την φροντίδα των υπευθύνων των Προσκόπων και της Γιούλης Σκλιά από τα Sklia Education Centre®, αποτελούν παρακαταθήκη για τον μεγάλο στόχο του “Let’s do it Greece”, ο οποίος είναι το 2021 να ξεπεράσει ο αριθμός συμμετοχών, τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά.

Η χαρά μας για την συμμετοχή όλων σας ήταν πολύ μεγάλη.

Σας ευχαριστούμε θερμά, που συμβάλατε στην διάδοση του πνεύματος του Εθελοντισμού και σας περιμένουμε στις επόμενες δράσεις μας…