Αγαπητοί μας γονείς,

Η Μεγάλη βδομάδα μας βρίσκει όλους σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ποτέ πριν δεν έχουμε βιώσει κάτι παρόμοιο και είναι λογικό να ανησυχούμε για την υγεία μας, τους ηλικιωμένους γονείς μας, τους συνανθρώπους μας , τις δουλειές μας, τα οικονομικά, την πρόοδο των παιδιών μας.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο! Όμως…. Θα περάσει κι αυτό! Κι εμείς μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί και ίσως …. πιο σοφοί.

Αυτά, που η συγκεκριμένη πανδημία έχει ήδη διδάξει σε όλους μας , μικρούς και μεγάλους, είναι ότι δε πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο. Σήμερα που δοκιμάζονται τα πάντα είναι η ευκαιρία να εκτιμήσουμε ή να επαναξιολογήσουμε όλα εκείνα που απολαμβάναμε μέχρι χθες. Να έρθουμε πιο κοντά με την οικογένειά μας, να περάσουμε περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, να χαλαρώσουμε, να κάνουμε κάτι δημιουργικό και να μάθουμε κάτι καινούργιο. Σημασία έχει να αξιοποιήσουμε και να απολαύσουμε τη κάθε στιγμή, γιατί η κάθε στιγμή είναι μοναδική!

Ξέρω ότι τίποτα από αυτά που ζούμε το τελευταίο διάστημα δεν είναι επιλογή μας. Είναι, όμως, επιλογή μας το πώς θα αντιδράσουμε και πως θα σταθούμε απέναντι σε αυτή την πρόκληση. Γιατί αυτές τι μέρες περισσότερο από τη σωματική μας υγεία, δοκιμάζεται η ψυχική μας υγεία, οι αξίες μας κι ο χαρακτήρας  μας.

Και σας καλώ να ρωτήσετε τον εαυτό σας:

  • Πως θέλετε τα παιδιά σας να θυμούνται αυτές τις στιγμές;
  • Τι μπορούν να κάνουν αυτές τις μέρες, για τα οποία θα πάρουν την επιβράβευση και την ικανοποίηση αργότερα;
  • Τι συνήθειες μπορούν να αποκτήσουν σήμερα , που θα τα βοηθήσουν αύριο όταν όλα αυτά τελειώσουν;

Είναι μεγάλη μου χαρά που, παρά τις δυσκολίες, με γνώση, συνέπεια,  υπευθυνότητα, πίστη και αγάπη μπορούμε και στηρίζουμε τα παιδιά σας με δράσεις που στοχεύουν στη συνεχή βελτίωσή τους, σε προσωπικό και γνωστικό επίπεδο. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι πάντα η πνευματική και ψυχική υγεία των μαθητών μας  και είμαι σίγουρη πως όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε κι αυτή την δυσκολία.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη και εύχομαι να είστε όλοι υγιείς και να έχετε υπομονή, πίστη και αγάπη!

Η ομάδα των Sklia Education,  και εγώ προσωπικά, είμαστε δίπλα σας.

Μένουμε σπίτι.

Μένουμε πιστοί στα όνειρά μας!

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

Με αγάπη,
Γιούλη Σκλιά